Multimedia

CEZAR BULIGA

  • Secţia: Multimedia
TÎRGU MUREŞ

www.cezarbuliga.ro
www.pergame.ro
https://www.facebook.com/cezarbuligafoto
https://www.instagram.com/cezarbuliga/

 

"Sunt in primul rand fotograf si mai apoi profesor de fotografie. Am fost si sunt fotograf din convingere, nu e “doar un job” pentru mine. Am indragit fotografia din clasele primare, mai intai sub aspectul tehnic, iar mai tarziu, catre liceu am inceput sa descopar si sa ma fascineze “momentul” cand decid sa declansez, cum zicea Henry Cartier Bresson, “Momentul Decisiv”.

Evenimentele sunt pentru mine momente de traire intensa ca si fotograf, momente in care incerc sa surprind oamenii asa cum sunt ei in realitate, momente de atentie, de anticipare, de reflexie cateodata…sunt momente unice pe care incerc sa le pun intr-o forma frumoasa pe o sfoara a amintirilor, in asa fel incat voi sa puteti retrai la maxim aceste sentimente unice.

In fiecare dimineata inaintea unui eveniment, inca am fluturi in stomac, si emotii, si ganduri despre cum va fi ziua, cum va fi vremea, cum vor fi locurile si cum vor fi oamenii care participa si gandul meu e sa dau tot din mine si sa reusesc sa gasesc si sa pastrez acele momente care conteaza, care sunt puternice si care vor trece peste testul timpului. A fi fotograf este pentru mine o placere o pasiune imensa insa si o responsabilitate mare deoarece asa cum un medic nu se joaca cu viata pacientului, nici eu nu ma pot juca cu amintirile oamenilor; sunt cele mai de pret lucruri, dupa ce tot glamourul si toata agitatia unui eveniment a trecut."


Profesie:

Profesor de fotografie, antreprenor

Studii:
Universitatea de arte şi Design Cluj-Napoca, studii licenţă, secţia Foto-Video Procesare Computerizată a Imaginii 2000-2004
Universitatea de arte şi Design Cluj-Napoca, studii master, secţia Foto-Video Procesare Computerizată a Imaginii 2006-2008
Universitatea de arte şi Design Cluj-Napoca, doctorand, secţia Foto-Video Procesare Computerizată a Imaginii 2019-prezentAfilieri:

Membru activ al Uniunii Artistilor Plastici din Romania din anul 2012.


Premii:
Medaliat cu Aur, la Consursul International de Fotografie -“Egypt International Photo Contest” 2012 la sectiunea “Fun and Humor”

 
 


 

 

Log in

create an account