Grafică

BARTHA BEÁTRIX

https://szekelyhon.ro
 
(n. 1992) a absolvit Universitatea de Arte Plastice din Cluj-Napoca. Locuiește și lucrează în Târgu Mureș, iar în prezent lucrează la proiectarea și designul ușilor de mobilier din MDF, ca designer grafician la Nett Front, o afacere a familiei.

„În paralel, încerc să-mi fac timp și pentru lucrările mele care se combină cu experiențele mele legate de sau din industria lemnului, care are legătură cu grafica tradițională de fapt. Am observat că tehnologia cu care prelucrăm la firma noastră ușile de mobilier este un fel de multiplicare care vine din grafică”, mi-a spus Beatrix.


Tehnici preferate:

"Am foarte multe, de la creion până la tehnici așa zis inventate (ca și desenatul cu scotch-ul). Câteva pe care le folosesc foarte des: desenez/copiez cu hârtie de indigo: prima dată trebuie să fac fotografii cu telefonul meu, să am o colecție de imagini personale, după care fac un colaj în photoshop, printez imaginile și copiez doar detaliile pe care vreu eu să fie mai bine evidențiate sau pur și simplu pentru mine e de ajuns să ilustrez doar o anumită parte din imagine, asta transformă toată compoziția și atmosfera, dar și sugerează ideea mea de „trăim în lipsă de timp” – tot ce facem trebuie făcut repede și bine ca să fie pe placul celorlalți măcar vizual. Asta vreau să ilustrez cu spațiile albe lăsate libere. Îmi place să folosesc materiale din care pot să tai diferite forme pentru colaj de exemplu folie PVC, hîrtie colorată manual, sârme, cabluri, scotch etc. Îmi place foarte mult stilul lui Henri Matisse, pe care l-am studiat foarte mult.

Preocupari:

"Dualitatea în orice sens și context. Orice ar face omul întotdeauna totul poate fi simplificat pe două idei de bază… două sfârșituri/extreme… sau poate o excepție este cea în care filozofia spune că nu poți să zici că ceva, de exemplu: Dumnezeu, nu există, deci ideea de existență poate că nu are nimic opus… nu există moarte numai o transformare care diferă în principalele proprietăți.
Omul și natura. De ce nu putem trăi în mai mare simbioză și armonie. Eu cred că problematica asta cu organic și artificial explică foate multe din viața noastră de zi cu zi.
Întrebări existențiale."

Text preluat:   www.zi-de-zi.ro "Bartha Beatrix, de la copaci la creație și simulacru. Expoziție în Camera K’arte"


https://nepujsag.ro


 

 

Log in

create an account